KAYNAKCnnturk.comEv yapımı Ramazan pidesi tarifi araştırılıyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayında 1 Mart Cumartesi günü ilk iftarlar açıldı. Ramazan pidelerini evde kendileri yapmak isteyenler tam ölçü Ramazan pidesi tarifini araştırıyor. Ramazan ayı, özellikle sahur ve iftar sofralarındaki lezzetli ve geleneksel yemeklerle özdeşleşmiştir. Bu dönemin en sevilen tatlarından biri ise kuşkusuz Ramazan pidesi. İşte tüm püf noktalarıyla ev yapımı Ramazan pidesi tarifiHaberin DevamıHaberin Devamı
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Ramazan pidesi tarifi Ramazan ayının gelmesiyle merak edildi. Yeni fiyatlandırmaya göre 2025 yılı Ramazan ayında 370 gr Ramazan pidesi 30 TL’den satılıyor. Pidelerini evde yapmak isteyenler Ramazan pidesi tarifini araştırıyor. İşte kokusu tüm evi saracak ev yapımı Ramazan pidesi tarifi…
EV YAPIMI RAMAZAN PİDESİ TARİFİ
Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
5 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Sosu için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
Susam
Çörek otu
Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?
Hamuru için yoğurma kabına un, instant maya, şeker ve tuzu alarak elimizle şöyle bir karıştıralım. Ortasını çukurlaştıralım.
Çukur kısma ılık suyu ekleyelim, kenarlardaki unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuz ele yapışan yumuşak bir kıvamda olmalı.
Hamurumuz kıvam aldıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrar yoğuralım.
Tekrar yoğurma kabına yerleştirelim ve üzerini streçleyip temiz bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
Haberin DevamıHaberin Devamı
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Sürenin sonunda mayası gelen hamuru tekrar tezgaha alalım, 1-2 dakika daha yoğurarak toparlayalım.
Hamurumuzu 2 eşit parçaya bölelim, elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim. 10-15 dakika kadar tekrar mayalanması için bekletelim.
Pidelerimizi şekillendirmek için fırın tepsisine galeta unu serpelim.
Bezelerden bir tanesini yerleştirerek kenara alalım. Diğer tepsiye de galeta unu serpip diğer bezemizi de içerisine alalım.
Yoğurtla çırptığımız yumurta sarısını bezelerimizin üzerine sürelim.
Elimizle bastırarak hamurumuzu pide şeklinde tepsi genişliğinde açalım.
Pidelerimizin kenar kısımlarına parmak uçlarımızla bastırarak daire şeklini verelim. Daha sonra çizgi çizgi olacak şekilde bastıralım. Şeklini koruması için bastırdığımız yerlerden tekrar geçelim.
Tekrar üzerine fırça yardımı ile yumurtalı karışımdan sürelim ve bolca susamla çörekotu serpelim. Diğer hamur için de sırası ile aynı işlemleri tekrarlayalım.
Pidelerimizi önceden ısıttığımız 230°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Pişen Ramazan pidelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
12 Mayıs 2025SPOR
12 Mayıs 2025GÜNDEM
12 Mayıs 2025SPOR
12 Mayıs 2025SPOR
12 Mayıs 2025GÜNDEM
12 Mayıs 2025GÜNDEM
12 Mayıs 2025